Poveștile bunicilor noștri ne dezvăluie o altă lume, complet necunoscută tinerilor din generația actuală. Parcă nu ne vine a crede cât de simplă era viața în trecut, lipsită de frica zilei de mâine, lăsată de la Dumnezeu și de care tot El se îngrijea, și câtă poftă de viață aveau oamenii de atunci. În simplitatea lor se puteau bucura și de soare și de ploi, și de arșiță și de ger. Luau zilele așa cum veneau, la rând, unele după altele, făcând ceea ce învățaseră din străbuni. Munca pământului, grija animalelor, creșterea copiilor, credința în Cel care a făcut cerul și pământul, pe toate le făceau cu smerenie și respect față de tot ceea ce-i înconjura - natură, oameni, Dumnezeu.
Cu toate că, acum, noile tehnologii ne-au ușurat cu mult viața, beneficiind de confort și nenumărate facilități, simțim totuși că ne lipsește ceva și, uneori, am vrea să evadăm din cotidian, să ne întoarcem la poveștile auzite din bătrâni. Acesta poate fi motivul pentru care majoritatea dintre noi căutăm să petrecem cât mai mult timp în natură, să vizităm ferme agroturistice ascunse printre văi și dealuri, rupte de lume și uitate parcă de timp, și să mâncăm produse tradiționale, obținute în mod natural, fără îngrășăminte chimice.
Cu pași mici, de la an la an, ne-am dezvoltat direcțiile de exploatare a bogățiilor oferite de natură, ajungând anul acesta la culturi variate, de la cereale și oleaginoase, atât pentru alimentație, cât și pentru furaje, pomicultură și legumicultură, cu realizarea de conserve și produse congelate pentru consum alimentar, până la obținerea uleiului esențial de lavandă, din ce în ce mai căutat în industria cosmetică și cea farmaceutică."
Pentru că ne lipsește frumusețea simplă a vremurilor trecute! Din dor de tradițiile românești, de natură, de aerul curat și de pământul roditor, de liniștea de la țară, de privirea blândă a animalelor, de savoarea mâncării tradiționale. Din dor de viața de odinioară…
Deși am crescut și suntem, la rândul nostru, oameni mari cu familii și copii, vom rămâne mereu cu gândul la zilele copilăriei, la vacanțele petrecute la țară, alături de bunicii care ne luau cu ei în grădină și ne introduceau în tainele cultivării pământului, fie că voiam, fie că nu. Deși, atunci, copii năstrușnici, puși mereu pe joacă, nu dădeam importanță la toate aceste lucruri din bătrâni, acum abia începem să le apreciem la adevărata lor valoare. Acum, când nu le mai avem, când casa bunicilor a rămas goală și nimeni nu ne mai așteaptă cu toate bunătățile pământului așternute pe masă. Acum, a venit timpul să ne reamintim ceea ce crezusem demult uitat. Să reînviem tradiții și obiceiuri sănătoase, moștenite din generație în generație, să dăm savoarea de odinioară vieții de acum.
Produsele Fermei “Poiana Dorului” vă fac să retrăiți toate aceste momente din copilărie și să vă bucurați, din nou, de cele mai proaspete legume, cultivate în mod natural, de către fermierii noștri, atât de dedicați pământului și muncilor agricole. Și, pentru a beneficia de savoarea legumelor noastre, pe tot parcursul anului, bucătărese talentate vor pregăti conserve pentru iarnă, după rețete tradiționale, ce păstrează gustul autentic românesc.
Culturile noastre sunt îngrijite cu drag de către oamenii locului. Încă din primăvară, brazdele abia așteaptă să primească în brațele lor roditoare semințele păstrate cu grijă. Cu mic, cu mare ieșim pe ogoare să pregătim viitoarele recolte, pentru ca, în vară, să vă putem livra tuturor cele mai gustoase legume. Crescute fără îngrășăminte chimice sau pesticide, doar cu apă și grijă zilnică. Pentru voi, pentru gustul de odinioară, pentru amintirea bunicilor, pentru copilăria din suflet care nu moare niciodată!
Pe noi ne găsiți din zori și până-n seară, departe de zgomotul și poluarea orașului Iași, între dealurile comunei Schitu Duca, în satul Poiana, de la care ni se trage și numele. De aici pleacă spre voi, în fiecare vară, legumele noastre, roșii suculente și parfumate, ardei și gogoșari crocanți, păstăi untoase, usturoi aromat și multe alte produse făcute cu dragoste de oameni și natură.
Pentru voi, mereu, ce e mai bun de la natură!