Grădina de legume

rosii-iasi

Roșii

Unele dintre legumele cu cel mai scăzut nivel de calorii, roșiile (tomatele) sunt o sursă excelentă de antioxidanți, fibre, minerale și vitamine.

Cultivăm soiuri diferite, de tipuri și dimensiuni variate. Cele mai uzuale producții sunt cele roșii, dar folosim și o serie de culturi de culoare galbenă, portocalie, roz sau violet.


Ardei Gras/Capia, Gogoșari

Ardeii conțin o listă impresionantă de nutrienți, care sunt cunoscuți pentru prevenirea și tratarea afecțiunilor. Cu puține calorii și grăsimi, 100 g furnizând doar 31 de calorii, consumul lor este indicat și în curele de slăbire.

Soiurile de ardei gras variază ca formă și cromatică, putând fi de culoare portocalie, roșie, galbenă sau verde.

Ardei Ferma Poiana
Vinete Ferma Poiana

Vinete

Bogate în fibre, dar foarte sărace în grăsimi, aceste legume cu un conținut foarte ridicat de apă sunt indicate şi în alimentaţia persoanelor care vor să ţină cure de slăbire, datorită numărului mic de calorii (circa 20 de calorii la 100 g).

Deși în prezent există și vinete albe sau cu striații bicolore, de mărimi variate, noi preferăm să cultivăm soiuri clasice (de exemplu., Aragon), de mărime mare, cărnoase și foarte gustoase.


Ceapă, Usturoi

Ceapa, un aliment nutritiv dens, sărac în calorii, dar bogat în substanțe nutritive benefice, este eficientă împotriva multor bacterii comune. Ceapa nu are, totuși, o acțiune la fel de intensă ca a usturoiului, unul dintre cele mai populare condimente, cunoscut drept un puternic antibiotic și reglator de colesterol.

ceapa-usturoi
pastai-iasi

Fasole păstăi/boabe

Cu toate că este o legumă, fasolea boabe este bogată în proteine, cu valoare similară celor animale, păstăile conținând cea mai mare cantitate de fibre dintre toate legumele.


Varză

Varza este incredibil de hrănitoare, o sursă excelentă de antioxidanți naturali. Vitaminele, mineralele și fitonutrienții din varză contribuie din plin la menținerea stării de sănătate, dar și la reglarea greutății corporale, datorită numărului redus de calorii pe care această legumă îl conține (100g de frunze oferind numai 25 de calorii).

Varza Ferma Poiana
Conopida Ferma Poiana

Conopidă

Slabă în calorii, dar bogată în vitamine, enzime și fitonutrienți, conopida ajută la detoxifierea organismului, fără să ne fie frică de kilogramele în plus. Datorită conținutului ridicat de fibre, este un excelent adjuvant pentru digestie.


Castraveți

Sărac în calorii, dar plin de vitamine și minerale, castravetele este un aliment excelent în orice anotimp și unul dintre puținele alimente fără contraindicații. Cu un conținut cu peste 90% apă, această leguma contribuie și la hidratarea și detoxifierea organismului.

Castraveti Ferma Poiana
Dovlecei Ferma Poiana

Dovlecei

Bogat în apă, dovlecelul este un bun diuretic, favorizând funcționarea armonioasă a organismului. Dovleceii conțin și foarte multe fibre, esențiale pentru reglarea tranzitului intestinal, dar și în curele de slăbire.

Legume Ferma Poiana